article title
article title
article title
article title
article title
article title
article title
article title

indiadesignid / July 23, 2020

Nain Belliappa’s Houseof9Design fashions an eclectic contemporary workspace for My Spaces

This vibrant co-working space in Bangalore by Nain Belliappa’s Houseof9Design is designed to fuel communication, well-being and a sense of comfort equivalent to home. The 7000 sq ft workplace for My Spaces features an open floor plan where art, wood detailing, charming bookshelves and cozy corners are accentuated by gratifying views of the surrounding lush green treetops. An eclectic material palette, meticulously curated to balance formal and casual spaces, comprises three-textured shaded cement walls, statuario veining, brass detailing, distempered pigmented cement finishes, brick clad white walls and custom flooring. The uplifting impact generated by bold pops of colour is epitomised by a London-inspired bright red telephone booth and a rainbow brick wall, while a flexible and layered lighting scheme by Light Inspired Thinking completes the distinct decor. Scroll down for insights from the designers.

“We had a lot of space to experiment with, which lead us to using bold colours and textures on the walls and floors. You can see our spin on the ombre wall on the main work floor, interesting cement finishes on most other walls and a super funky rainbow brick wall in the hot desk area” says Belliappa, when asked about the vibrant palettes employed throughout the workspace.

Taking us on a virtual tour of the space, she further elucidates the spatial experience—”The reception area welcomes you on the third floor, lending a formal classy feel to the space with a three-textured shaded cement walls, statuario veining on the table and brass detailing all round. Inside you will find the main work stations and since this area receives lesser light then the floor above we went with lighter workstations, mostly white or light wood tops. The conference room and the private cabins, we went with a dark walnut finish lending a lux feel to these spaces.”

The floor above is more informal in its design intent. A playful, spacious and colourful hot desk area, as well as two meeting rooms in blue and yellow, are the standout elements of this space. “We went with a distempered pigmented cement finish, brick clad white walls and custom flooring complimenting the colour scheme in each room,” says Belliappa. An equally impressive pantry has been crafted in terrazzo, offset by warm teak and a painted red earth concrete texture.

The architectural lighting scheme by Harshita Shetty’s  Light Inspired Thinking is designed to achieve uniform illumination on the task areas, using diffused sources. Only lamps with good colour rendition, glare control and warm colour temperature have been selected to enhance the homely essence of the workspace. “A stimulating environment was achieved by using custom diffused lighting elements which create visual interest and drama. Keeping in mind the brand identity, the lighting treatment provides a unique identity to each zone. The open plan space needed a flexible and layered lighting scheme to cater to a varied usage in the space,” explains Shetty.

“Our clients, being young entrepreneurs, wanted the space to really pack a punch in terms of design but also stay true to comfort, form and function. We would like to think of this project as a community innovation house, designed to network with people and ideas to create!,” concludes Belliappa.

 

Photographs by Shalini Siva Prasad, Orka Photography

Our Sponsors