article title
article title
article title
article title
article title
article title
article title
article title
article title

indiadesignid / September 28, 2020

Buy Me a Coffee Workspace by Artystry

This contemporary workspace for Buy Me a Coffee by Artystry is unpretentious, organic and warm.  Featuring a restrained and minimalistic material palette which, in combination with the generous interspersion of indoor plants, induces an ambience of peace, the 2400 sq ft office has a number of distinct workstations. Innovative concepts such as private booths that facilitate working while standing, a tiered seating spot with multicoloured ottomans and a sundeck are accompanied by a gaming zone, pantry, brainstorming zone, a mobile library and a room to rest which is furnished with beds! Scroll down to read the architects’ insights.

Buy me a coffee located at the third floor of Hilite business park covers a total interior area of 2400 sq. ft. From the entrance to the sundeck, the workspace is embellished with various indoor plants, not just with an aim to adorn, but also to boost positivity, as the plants are inherently quite peaceful in divergence with the rush and dust of the city. The flooring and ceiling emanate a raw and rustic feeling of unpretentious organic warmth. There is a common maxim that a space often wears the occupant’s aesthetic and personality on its sleeve, and that is what we have set out to achieve.

In regard to this aphorism, the project is minimalistically conceptualised as a shared private workspace where everything is beyond boundaries. Custom furniture crafted from plywood and industrial mica lamination bring this thought to reality. With working spaces such as privacy stand-alone desks and face to face workspace, the motif has created its own uniqueness in one way or another. The elevated seats and the ottoman cushions are designed to facilitate a more relaxed working posture, greatly inspired by European architecture. Various facilities such as a gaming spot, pantry, brainstorming zone, resting room with twin levelled beds, restrooms, sundeck, and mobile library enliven every inch of the interior.

The designer has opted for more of an open plan concept, rather than that of a fixed spatial plan as it enables open ventilation and more sunlight. The open spatial arrangement has brought in a ‘flow’ and enhances the idea of relaxed working. A fixed spatial plan has been executed for the CEO’S office, engineers’ rooms and the conference room. The designers have made use of glass and aluminium fabrication partitions to continue the transparency of spaces. The CEO’s office and the pantry are arranged in a way that the ingress to the sundeck can be from both the rooms.

 

Photographs by Justin Sebastian

Our Sponsors