article title
article title
article title
article title
article title
article title

indiadesignid / July 30, 2020

A stately Worli residence by We Design Studio

This dignified apartment by We Design Studio celebrates the Danish cultural concept of ‘hygge,’ the art of creating intimacy and comfortable conviviality that induces a feeling of absolute wellness. Embodying simplicity, warmth and understated luxury, the 2700 sq ft Worli residence features an expansive living-dining space, with kitchen and utilities to one side and three beautifully curated bedrooms to the other. Pale limestone and recycled Burma teak are offset by rich colour accents in the decor, while fluted glass doors ensure an abundance of natural light.

“The studio believes that there lies an inherent sensuality in designing and building with restraint, order and control. We believe in exploring the underlying value of spatial principles in each of our projects; space is the protagonist. With an abiding interest in austerity and simplicity, the studio focuses its research on the fundamental problems of space, proportion, light and materials,” explain the designers.

The apartment’s restrained yet luxurious aesthetic is largely facilitated by a palette of pale grey limestone and recycled old Burma teak, further accentuated by a soft lighting scheme. Flexibility to maximise space and function is a necessity for Mumbai apartments, and has wonderfully addressed by elements such as moveable walls in the guest room. Clean, bold planes form the core of the design, ensuring that the residence is unabashedly contemporary, yet retains a timeless charm.

 

Photographs by Studio Kunal Bhatia

Our Sponsors